Sari la continut | Sari la navigare

Ambra

Sectiuni
Unelte personale
Actiuni document

Cum ma pot abona?

by admin Ultima modificare 2012-05-10 23:51

Modalitati de abonare si furnizare servicii AmbraNet Piatra Neamt.


Cum puteti sa va conectati la reteaua Ambra Net?
 
Accesul la cea mai extinsa retea metropolitana din Piatra Neamt si imprejurimi, AmbraNet se poate face Wireless (wifi) in zonele de acoperire, prin cablu pentru cei care locuiesc la bloc, dar si cei din alte imobile in a caror proximitate exista un nod de distributie Ambra, si prin Dial-up pentru cei cere au linie telefonica si nu au alte posibilitati de conectare. 

I. Wireless

Pentru acesul wireless, trebuie sa:
a. Dispuneti de dispuneti de o placa de retea Wireless de o buna sensibilitate
b. Sa va aflati pe o raza de maxim 100m de unul din emitatoarele noastra.
In momentul in care sistemul de operare a calculatorului dumneavoastra are instalate driverele dispozitivului wireless, si nivelul de semnal se incadreaza intr-o marja acceptabila pentru buna functionare, trebuie sa va "atasati" la emitatorul detectat.
c. Odata "atasat", din punct de vedere software, este ca si cum ati avea un cablu "invizibil" care va leaga la reteaua noastra. Tot ceea ce trebuie sa mai faceti este sa urmati pasii aferenti configurarii PPPoE http://www.ambra.ro/configurare, dar in locul placii de retea sa aveti in vedere placa de retea wireless.
Pentru doritorii de conexiuni wireless la distana mai mare, va putem furniza contra cost un kit de receptie radio in banda 2.4G sau 5G. 

II. Cablu FTP/UTP
a. Instalarea cablului FTP sau UTP CAT5 de la domiciliul dumneavoastra si pina la nodul nostru de distributie, care cade in sarcina clientului. Va putem ajuta recomandind societati comerciale (Kathos Prim sau ASystems) agreate de noi care presteaza (contra unei sume deseori modice) acest serviciu.
Telefoanele la care pot fi contactati reprezentantii AMBRA sunt:
0233-234.320
0372-778.235
0726-729.471
Investitia in instalarea acestui cablu este dupa parerea noastra una foarte inspirata, dat fiind ca prin acesta vor ajunge la dumneavoastra serviciile de Broadband Internet, Telefonie si Televiziune la preturi care vor sfida orice concurenta, asa cum dealtfel v-am obisnuit pina acum.
b. Abonarea: va prezentati la sediu, de unde veti completa un formular electronic, din datele caruia se va genera contractul in 2 exemplare care se va lista, si pe care-l veti semna. Apoi,casierul nostru va prelua de la dumneavoastra plata primului abonament, moment in care contul dumneavoastra de acces va fi activ.
ATENTIE! Cititi cu atentie continutul contractului, si a cadrului general care este afisat, pentru a fi in masura sa respectati clauzele acestuia. Orice nemultumiri sau neclaritati viitore sunt neavenite.
c. Configurarea software a calculatorului dumneavoastra: pentru aceasta,  apasati  http://www.ambra.ro/configurare.
Daca indepliniti dificultati majore in decursul unuia din pasii anteriori, la solicitarea dumneavoastra, un specialist de la sediul nostru se va deplasa impreuna cu dumneavoastra la locul furnizarii serviciului, unde va remedia (dupa posibilitati) eventualele inconveniente.